2010. szeptember 24., péntek

USB 2.0 támogatás telepítése a HomeBrew alkalmazások számára Wii-n

Ez a cikk feltételezi, hogy a HomeBrew Channel (HBC) már telepítve van a Wii-re, és a Wii-nek van internet kapcsolata. Internet nélkül is megoldható, de lényegesen bonyolultabb, ezért ebben a cikkben nem tárgyalom.

1. Töltsük le az IOS58 installert innen. (Az IOS58 az első Nintendo által készített rendszerszoftver, amely hivatalosan támogatja az USB 2.0-t, egyébként egy webkamerát használó játék miatt készítették el)
2. Tömörítsük ki a benne található fájlokat az SD kártyára, vagy az USB tárolóra, amiről a HBC a programokat betölti. Ha jól csináltuk, akkor a /apps/ios58-installer mappában lesz három fájlunk.
3. Tegyük a kártyát a Wii-be, vagy csatlakoztassuk a Wii-re az USB tárolót: http://wiitez.blogspot.com/2010/09/usb-pendrive-vagy-hdd-csatlakoztatasa.html
4. Indítsuk el a HBC-t, válasszuk ki az IOS58 Installert, és a Load gombbal indítsuk el.
5. A programban válasszuk ki az Installt. Előbb letölti majd telepíti az IOS58-at.

Ha sikeres volt, akkor a HBC Home menüjében találjuk magunkat, ahol már látszik (a jobb felső sarokban található IOS 58 feliratból), hogy most már minden modern HomeBrew alkalmazásnak lehetősége lesz arra, hogy USB 2.0 sebességgel működjön (max. 480Mbit, az USB 1.1 max. 12Mbitjével szemben).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók